Tiger Woods harmadik a zárónap előtt

2010.04.11. 11:14

A második és a harmadik napon is jól teljesített az öthónapos kihagyás után visszatért Tiger Woods, aki a zárónap előtt a harmadik helyen áll az év első Major golftornáján, a US Mastersen. A világranglista-vezető Woods a csütörtöki 68 ütéses produkcióját követően pénteken és szombaton is 70 ütésből, az a alapütésszámnál kettővel kevesebből ment végig a 18 lyukas, augustai pályán.

A szombati nap valóságos hullámvasút volt a hűtlenkedései miatt az év elején terápiára járó Woods számára, mert hiába kezdett remekül, s hozta az első és a harmadik lyukat egyaránt birdie-vel (az alapütésszámnál eggyel jobbat eredményező rágurítással), ezt követően rengeteget bizonytalankodott, s a 12. pálya után - összesítésben - már hét ütéssel volt elmaradva az élen álló Lee Westwoodtól. A végén azonban ismét régi, igazi arcát mutatta, így ugyan lemaradása jelentős, négy ütésnyi a szombati nap után a világranglista-4. angollal szemben, de ledolgozható.

A nap legjobbja a ranglistán harmadik amerikai Phil Mickelson volt, aki 67 ütéses teljesítményével a második helyre ért fel, s mindössze egy ütéssel van Westwood mögött.