Összevesztek Iszinbajeva edzői

2010.04.12. 21:01

Jevgenyij Trofimov, a kétszeres olimpiai bajnok Jelena Iszinbajeva volt edzője Vitalij Petrovot, az orosz rúdugró jelenlegi trénerét hibáztatja a rossz eredmények miatt. "Világos és egyértelmű utasításokat kellett volna adnia, ehelyett szinte mindenben Jelena döntött. - fogalmazott Trofimov. - Szerintem az edzőnek kell kimondania az első és az utolsó szót is. Iszinbajeva elvesztette a dinamizmusát és mindazt, amivel felülmúlta a riválisait."

A női rúdugrás világcsúcstartója (5,00 m) szombaton jelentette be, hogy határozatlan időre visszavonul a versenyzéstől, de nem zárta ki, hogy már a nyári, barcelonai Eb-n is indul. Trofimov viszont biztos abban, hogy a szünet hosszabb lesz: "Szerintem nem két-három hónapról van szó, az egész nyár ki fog maradni. Mindenesetre korai lenne még temetni őt, hiszen nagyon sok van benne. Képesnek tartom arra, hogy akár 5,20-5,25 m-t teljesítsen. Persze egy megfelelő edzővel."

Iszinbajeva 2005-ben szakított Trofimovval, aki 1997-ben, Volgográdban fedezte fel az akkor még csak 15 éves tehetséget. Az Orosz Atlétikai Szövetség múlt kedden jelentette be, hogy az utóbbi időben mutatott gyengébb eredményei miatt nem nevezi automatikusan a nyári Eb-re a világbajnokot, aki így válogatóversenyeken vívhatja ki az indulási jogot. Iszinbajeva érvényes kísérlet nélkül kiesett a tavalyi berlini világbajnokságon, a márciusi, dohai fedettpályás vb-n pedig leszorult a dobogóról és csak negyedik lett.