Büntetőkig akar eljutni a Fiorentina

2010.04.13. 15:40

Fiorentina - Internazionale
Stadio Artemio Franchi, Firenze; 2010.04.13, 20:45, összesítés: 0-1

A múlt szombaton felvezettünk egy összeesküvés-elméletet – azért nyeri a hétvégi bajnoki meccset az Inter, mert a kupában kedden visszaadja -, ezzel jól összekuszáltuk a szálakat, és végül döntetlen lett a két csapat bajnokija. (Ami egyiknek sem jó, ahogy figyelmeztettünk.) Most viszont egy másikba elméletbe kapaszkodunk.

Ha két csapat rövid időn belül játszik egymással, soha nem születik ugyanolyan eredmény. Alá lehet támasztani mindezt a Portsmouth-Birminghammel, de ha a Schalke-Bayernt veszem, akkor is áll a tétel, mert a bajorok csak a hosszabbításban nyertek, vagyis a rendes játékidőben gólnélküli volt a meccs, míg a bajnokságban nyertek 2-1-re.

Ha ezt a logikát veszem alapul, és a döntetlent kizárjuk, akkor a döntetlennél a tét visszajár esélyre érdemes odafigyelni. A Fiorentina győzelme 1,8 feletti szorzót ért, az Interé 1,9 felettit.

Nem kérdés, a Fiorentina lényegesen motiváltabb lesz, mert az utolsó esélye, hogy nemzetközi kupában indulhasson. Ennek a csapatnak pedig ott lenne a helye.

Cesare Prandelli edző meg is érdemelné, mert nem hagyományosan olasz futballt játszik, látványosan támad akkor is, ha ehhez nincs megfelelő állománya. Mutu eltiltása a legrosszabbkor jött, de a gólszámokban nem észrevehető a hiánya.

Prandelli mindenestre nagyon boldog lenne, ha eljutnának a tizenegyesekig, mert nyertek – 8,5-szeres pénzt ér mindez -, másrészt azt azért érzi, hogy az Inter védelme bármilyen összeállításban is szerepeljen, kettőt igen nehéz rúgni. Pláne úgy, hogy nem kapnak, mert saját csapata legrosszabb egysége a védelem. 2006 feburárjában verte utoljára a Fiorentina az Intert, akkor 2-1-re, ami kiesést jelentene.

Mourinho kifejtette, hogy mindhárom kupát szeretné megnyerni, mert ezt rajta kívül csak van Gaal teheti meg. Mégis valami azt súgja, hogy inkább a pénteki Juventus ellenire fogja mozgósítani csapatát. (Utána pedig jöhet a BL-ben a Barcelona.)

Részint, nem elsők a bajnokságban, részint a tavalyi kupasorozatot odaadták az elődöntőben a Sampdoriának. És akkor már a BL-ben sem állt csapata, mint most.

Ha a Fiorentina megy tovább, 3,75-szeres pénzzel számolhatunk.

Egy jól időzített Inter-gól viszont, mondjuk a félidő végén vagy kicsit később, kedvetlenné teheti a Fiorentinát.