Edzésbe állt az öttusázó Kovács Sarolta

2010.04.22. 16:28

Lovasbalesetét követően a vártnál korábban gyógyult, így a héten már el is kezdte az edzéseket Kovács Sarolta, a székesfehérváriak tavaly Európa-bajnoki hatodik, világbajnoki tizedik helyezett öttusázója. A még mindig junior korú versenyző akár már a májusi, budapesti Világkupa-fordulón elindulhatna, de érettségije miatt későbbre halasztódik a visszatérése.

„Kedden volt két hete, hogy egy edzésen buktam a lovammal, a jobb vállam zúzódott, volt benne bevérzés, és ízület is sérült - mondta az MTI-nek a felnőtt női válogatott egyik erőssége. - Az úszást és a futást már újra kezdtem, vívásból egyelőre csak iskolázást végzek, de szerintem a jövő héten már visszaáll a korábbi rend.”

Kovács a május végi junior Eb-n szerepel legközelebb, majd június elején a felnőttek berlini Világkupa-viadalán vesz részt. A válogatott keret nyolc tagja - Marosi Ádám, Kasza Róbert, Tibolya Péter, Németh Róbert és Demeter Bence, valamint Gyenesei Leila, Tóth Adrienn és Cseh Krisztina - egyébként ezen a héten Prágában edzőtáborozik, a programban vívás, úszás és a kombinált szám - lövészetes-futás - gyakorlása szerepel.