Először lesz Magyarországon amatőr fallabdaverseny

2010.04.23. 08:54

Először rendeznek Magyarországon - májustól június közepéig - országos amatőr fallabdaversenyt. A szervezők selejtezőnkként 60-70 játékos részvételére számítanak. A kvalifikációs tornákra várhatóan Budapesten, Kaposváron, Győrben, Szegeden, Veszprémben, Pécsen, Kecskeméten, Zalaegerszegen és Székesfehérváron kerül sor. A döntőt a fővárosban rendezik június 12-én és 13-án. Az esemény fővédnöke Krajcsák Márk hétszeres magyar bajnok fallabdázó, a tornát a Griff Squash Club szervezi.

„Szeretnénk megmozgatni az amatőr squash-játékosokat az egész országban, felmérni, hogy mennyien szeretik és űzik ezt a sportágat. A bajnoksággal egy kicsit az előtérbe akarjuk hozni a fallabdát, és megmutatni, hogy nemcsak profi szinten lehet ezt űzni, hanem hobbiként is” - mondta az MTI-nek Szilágyi Gábor főszervező.

A versenyen mindazok indulhatnak, akik az elmúlt tíz évben nem szerepeltek a magyar, illetve más fallabdaranglista 150. helyénél jobb pozícióban. Selejtezőnkként a legjobb négy férfi, illetve női játékos kerül majd a döntőbe. A nevezésről az érdeklődők folyamatos tájékoztatást kaphatnak a www.griffsquash.hu oldalon.