Torna Eb: Vágner 15. a juniorok között

2010.04.24. 17:31

Jól szerepelt, a 15. helyen végzett a juniorok egyéni összetett versenyében Vágner Levente a férfi tornászok birminghami Európa-bajnokságán. Vágner a 16. helyen jutott be a selejtezőből a szombati 24-es fináléba, amelyben - a hazai sportági szövetség (MATSZ) tájékoztatása szerint - tisztességesen helytállt. A szingapúri ifjúsági olimpiára csütörtökön kvótát szerzett tornász valamennyi gyakorlatát szépen mutatta be, a legjobb produkcióval talajon rukkolt elő. Összteljesítménye 78,825 pontot ért (talaj: 13,600, ló: 12,000, gyűrű: 13,050, ugrás: 14,075, korlát: 13,575, nyújtó: 12,525)
Vasárnap egyetlen magyar lesz érdekelt: Hídvégi Vid a lólengés fináléjában versenyez a felnőttek között.

Altorjai Sándor MATSZ-főtitkár, delegációvezető Kovács István vezetőedzővel a helyszínen értékelte a pénteki selejtezőt, melyből a csapat - némi balszerencsével ugyan, de - nem jutott a döntőbe, amint lemaradt a szerfináléról a lólengésben címvédőként szerepelt Berki Krisztián is. A két vezető arra a következtetésre jutott, hogy át kell gondolni a világbajnokságra való felkészülést. "Mindenki hibázhat, hiszen emberből van - kezdte összegzését Kovács István. - Sajnos tudtuk, hogy Berkit,  különösen itt Angliában mindenki meg akarja verni, és ha kicsit hibázik, bizony elverik rajta a port. Ez történt tegnap. A felkészülésünk sem volt százszázalékos, hiszen fájt Krisztián csuklója. Összességében a csapatot és az egyénit tekintve is át kell gondolnunk a vb-felkészülést, különböző szempontok figyelembe vételével."

"Végigültem a selejtezőt, hiszen kíváncsi voltam a többiekre, és folyamatosan számolgattuk az esélyeket - nyilatkozott Berki. - Nagyon sajnálom, hogy ez történt, de megpróbálom úgy szemlélni, hogy ez is csak egy verseny volt, most nem jött össze, tovább kell lépni."

További program:
vasárnap:
junior szerenkénti finálék 10:30 ó
felnőtt szerenkénti finálék 14:45