Wöller Gergő sérült vállal nyerte a birkózó ob-t

2010.04.25. 07:27

Nem született meglepetés a szombathelyi szabadfogású és női birkózó országos bajnokságon, melyen a 66 kg-os kategóriában Wöller Gergő sérült vállal is aranyérmet szerzett. A Vasas-TFSE korábbi Európa-bajnoki bronzérmese hosszú ideje küzd vállproblémájával, amely miatt a múlt heti Eb-re el sem utazhatott. Az ob-n azonban szőnyegre lépett, s magabiztosan győzött. "Sajnos azt kell, hogy mondjam, komoly nemzetközi eredményt ezzel a vállal nem lehet elérni, ezért jövő héten elmegyünk az orvosokhoz, s eldől, hogy mi a teendő - nyilatkozta egyik legjobbjáról az MTI-nek Gulyás István, a szabadfogásúak szövetségi kapitánya. - Nem vagyok orvos, de azt gyanítom, hogy műtétre lesz szüksége."

A szakvezető a versenyt kifejezetten színvonalasnak nevezte, s elmondta, nagy örömére sok a tehetséges fiatal a szakágban, szinte minden súlycsoportban akad egy-két kiváló képességű ifjú birkózó, akikkel hamarosan a nagy válogatottnál is számolni lehet. Gulyás István külön kiemelte a 60 kg-ban bajnok, 1992-es születésű Molnár Józsefet.
Az ob egyik üde színfoltja volt ugyanakkor a kecskeméti Mayer Gábor, aki 36 évesen nyert aranyat az 55 kilósok között. "Nem fiatal, de nagyon tehetséges" - mondta róla viccesen Gulyás.

A nőknél is nyertek a nagy esélyesek, így a bakui Eb-ről bronzéremmel hazatért Sastin Marianna is, igaz, nem 59 kg-ban, hanem eggyel feljebb, a 63 kilós kategóriában.

Az ob győztesei:
szabadfogás:
55 kg: Mayer Gábor (Univer KTE)
60: Molnár József (Abony)
66: Wöller Gergő (Vasas-TFSE)
74: Hatos Gábor (Haladás VSE)
84: Veréb István (Haladás VSE)
96: Kis Gergő (Orosházi Spartacus)
120: Ligeti Dániel (Haladás VSE)
nők:
48 kg: Nagy Brigitta (FTC-Gyál)
51: Dénes Mercédesz (Érdi Spartacus)
55: Barka Emese (Vasas)
59: Szabó Emese (Kiskunfélegyháza-Csepel)
63: Sastin Marianna (Vasas)
67: Szerencse Mónika (Tatabánya)
72: Soós Rita (Csepeli BC)