A cselgáncskapitány elégedett a tuniszi GP-val

2010.05.10. 11:17

Csernoviczki Csaba szakágvezető elégedetten értékelte a magyar küldöttség által szerzett két ezüstérmet a tuniszi cselgáncs Grand Prix-n, amely a 2012-es londoni olimpia kvalifikációs sorozatának első állomása volt. Hétvégén Ungvári Miklós (66 kg) és Bor Barna (+100) állt fel a dobogó második fokára a tunéziai fővárosban, így mindketten 120 pontot kaptak.

„Kezdetnek nem rossz - nyilatkozta immár itthonról Csernoviczki Csaba hétfőn az MTI-nek. - Ebből a kétszer 120 pontból a kvalifikáció 2012. tavaszi végéig biztosan megmarad 60, mivel az utolsó évben szerzett pontok száz, míg az előző esztendőből hozottak 50 százalékban számítanak majd a végelszámolásnál. A most elindult olimpiai rangsorban Ungi és Barna is értelemszerűen a második helyen áll a súlycsoportjában.”

A kapitány hozzátette: egyelőre nem tudni, hogy Londonban a különálló ötkarikás vagy a folyamatosan vezetett világranglista alapján történik-e majd a kiemelés. A kvóták kiosztásánál az évenkénti legjobb öt eredményt nézik, és a férfiaknál az első 22, míg a nőknél az első 16 szerez végül indulási jogot. A szakágvezető lánya, az áprilisban Európa-bajnoki ezüstérmet nyert Csernoviczki Éva (48) térdsérülést szenvedett Tuniszban, és elképzelhető, hogy ki kell hagynia a jövő hétvégén Rio de Janeiróban sorra kerülő Grand Slam-versenyt.