Koronavírus adatok

2021. dec. 01.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Melinda, Vivien
5 °C
7 °C

Lamine Diack az IAAF élén akar maradni

2010.05.10. 16:08

Lamine Diack egy hétfői interjúban megerősítette, hogy folytatni szeretné a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) élén végzett munkáját és 2011-ben ismét jelölteti magát az elnöki posztra. A szenegáli sportvezető elmondta, hogy még nem érzi teljesnek pályáját, és a jövőben is sokat tudna tenni a sportágért, ezért döntött úgy tavaly nyáron, hogy korábbi elhatározásával ellentétben ismét megméreti magát.

„Nagyon jó egészségnek örvendek, s a korom biztosan nem fog hátráltatni a munkában később sem” - nyilatkozta a 76 éves elnök.

Diacknak, aki 1999 novemberében, Primo Nebiolo halálát követően vette át az IAAF vezetését, várhatóan lesznek riválisai a jövő augusztusi tisztújításon, a dél-koreai Teguban. A pozícióért a szövetség jelenlegi két alelnöke, az ukrán Szergej Bubka és a brit Sebastian Coe lehet még versenyben. Az interjúban az IAAF-elnök Caster Semenya, a vitatott nemű dél-afrikai 800-as világbajnok tavaly augusztus óta húzódó ügyéről is beszélt, s megoldást ígért a kérdésben, igaz, azt nem tudta megmondani, mikorra.