Szerdán jubileumi Kihívás Napja

2010.05.13. 15:28

Huszadik alkalommal rendezi meg jövő szerdán a Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) a McDonald,s Kihívás Napja elnevezésű sporteseményt Budapesten és 19 megyében.

„Ebben az évben 212 település jelentkezett a felhívásunkra, így csaknem kétmillió embert, vagyis az ország lakosságának ötödét tudjuk megmozgatni” - mondta a csütörtöki sajtótájékoztatón Salga Péter, az MSZSZ főtitkára. A Kihívás Napjának győztese az a település lesz, amelyen a lakosság létszámához viszonyítva a legtöbben sportolnak egy időben, legalább 15 percig. A benevezett településeket lélekszám szerint hét kategóriába osztották a szervezők, az egyes kategóriák győztesei elnyerik a Magyarország legsportosabb települése címet és az azzal járó serleget. A mezőny első felében végzettek közül huszonegyet sorsolás útján díjaznak. A szervezők a jubileum alkalmából pályázatot hirdettek, amelynek keretében a 20. évfordulót jelképező vagy azt megjelenítő játékot, illetve sporttevékenységet lehet rendezni. A legeredetibb ötleteket jutalmazzák.

Elhangzott, hogy a tavalyi kedvező fogadtatás miatt az MSZSZ idén is sort kerít a Táncol az ország elnevezésű programra, amelyet Südi Iringó vezet majd. A mozogni vágyók jövő szerdán délelőtt 11 órától személyesen csatlakozhatnak az esemény magyarországi házigazdájához a zuglói Meteor sportpályán. A tavalyi eseményhez hasonlóan a Szociális és Munkaügyi Minisztérium az idén is bekapcsolódott a szervezésbe, és segítségével a hátrányos helyzetűek is részt vehetnek a rendezvényen. Az a település, amely a leginkább figyel az esélyegyenlőségre, s a legtöbb olyan programot szervezi, amelyen a lakosság különböző célcsoportjait mozgatja meg, serleget és 20 ezer forintos, sporteszközökre beváltható pénzutalványt kap. A Kihívás Napja jövő szerdán 0 órától 21 óráig tart minden településen.