Schmitt előbb-utóbb lemond MOB-elnökségről

2010.05.17. 13:25

Schmitt Pál szerint 21 év után nyugodtan átengedheti a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöki tisztségét egy fiatalnak. A pénteken házelnökké választott fideszes politikus hétfőn a Magyar Televízió Parlamenti Napló című műsorában arra a kérdésre, hogy lemond-e MOB-elnöki pozíciójáról, vagy megtartja azt, elmondta: konzultált alkotmányjogászokkal, és kiderült, sehol sincs leírva az, hogy a két tisztség összeférhetetlen lenne.

A MOB-elnöki posztra utalva úgy fogalmazott: "viszem, ameddig viszem, de előbb-utóbb egy fiatalembernek majd szeretném átadni. Úgy érzem, hogy most már 21 év után nyugodtan átengedhetem ezt az egyébként megtisztelő feladatot egy fiatalnak, talán éppen egy olimpiai bajnoknak” - mondta Schmitt Pál.

Megjegyezte, hogy az állami sportvezetést is fiatalokra bízzák majd. Közölte, a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak tagja marad. Az utóbbi hetek Schmitt Pál jövőjével kapcsolatos találgatásai során a sajtóban már több név is felbukkant lehetséges utódaként: ezek szerint a MOB elnöki székében Kovács István, Vaskuti István vagy Gyulay Zsolt válthatja. Ugyancsak egy olimpiai bajnok, Czene Attila, illetve a többszörös világbajnok Balogh Gábor neve merült fel a sport-szakállamtitkárság leendő vezetőjeként.