Az Újpest eldöntheti a bajnokságot

2010.05.19. 13:50

Akár már szerda este bajnok lehet a Debrecen, de ehhez feltétlen nyernie kell a Győr ellen, és bízni az Újpest fehérvári pontszerzésében. Igaz nyernie sem lesz egyszerű. A Vidi héttől, a Loki nyolctól kezd.

Szinte hihetetlen, de megint hétközi forduló van a magyar bajnokságban, ráadásként az első négy helyezett egymás ellen játszik. Az egy ponttal vezető Debrecen - a Vidinek 60 pontja van - azt a Győrt fogadja, amelyik idegenben november negyedike óta nem kapott ki. A Debrecen utolsó hazai vereségig még egy kicsit tovább kell visszamennünk, október vége a dátum ugyanis, az Újpest verte 2-1-re. Azóta pontot sem veszített a Loki.

A Győr védelme kimagaslóan a legjobb a szezonban, mindössze egy olyan meccse volt, amelyiken két gólt kapott, így nem véletlen, hogy csak 18 bekapott gólnál tart. Ezért kicsit érthetetlen, hogy csak 1,45-ös a hazai győzelem oddsa.

A liga legjobb csatársorának kell ezt a védelmet feltörnie, és ha Rudolf Gergely nem is játszik, Coulibaly, Feczesin, valamint Yannick gólt lőhet. Valószínű, hogy nem lesz gólzáporos meccs, és ha kettőnél több nem lesz, még jól is fizet, hiszen 2,4-szeres a szorzó. Ugyanennyivel számolhatunk, ha a Győr nem lőne gólt.

Ha a Debrecen csak a második félidőben darálná be ellenfelét, és az első félidőben döntetlen az állás, azonnal 4,2-szeres a kifizetés.

A Győr nem tartozik a szeretett ellenfelek közé, tavaly is csak 2-2 lett, igaz az utolsó percben kapott gólt a hazai csapat.

Az Újpest pazar formába lendült – zsinórban öt meccset nyert -, és a Videoton ugyan favorit ezen a meccsen, a legutóbbi hétközi fordulóban az MTK nyerni tudott Fehérváron. Panaszkodott is Mezey György a győzelmi kényszerre, és a fáradtságra.

A Vidi most lényegesen előnyösebb helyzetben van, mint az Újpest, mert könnyű meccset nyertek pénteken, vagyis egy nappal többet pihenhettek. A Fehérvár ugyanakkor 2006-ban győzte le hazai pályán az Újpestet. Az őszi kupameccsen is kikapott tőle, most több mint négyszeres pénzt érne, ilyen eredmény.

Kabát Péter viszont kiállítása után nem játszhat, de nagy lelkesedéssel, és a meglévő önbizalommal pótolhatja őt az Újpest.

Ha a lilák védelme nem kapna gólt, hatszoros pénzzel lehet számolni, ezért már érdemes kockáztatni. Kivált, mert az MTK is 1-0-ra nyert a Sóstói stadionban.

Ha az Újpest döntetlent ér el - Mészöllyel még nem kaptak ki -, és a Loki nyer, akkor újabb bajnoki cím kerülhet Debrecenbe. Az Újpestnek 51, a Győrnek 53 pontja.

250 millió forint a vb-tippjáték győztesének

Gigantikus játékot hirdet a Sportingbet, aki a világbajnokság 48 csoportmeccséből negyvenötöt valamint a későbbi győztest eltalálja, 250 millió forinttal gazdagodhat. 25 találattal nyolcmillió a nyeremény, 40 helyes tippnél 13,5 millió.