Kajak-kenu Vk: óriási csaták a 200m-es elő- és középfutamokon

2010.05.29. 14:26

Szombat délelőtt a 200 méteres futamokkal folytatódott Szegeden a Mol Kajak-Kenu Világkupa. A szakadó eső miatt fél órát csúszott a rajt, de a délutáni döntőkre már napsütést ígérnek a meteorológusok, és sok magyar érmet a kajakos illetve kenus szakemberek. „Egyre inkább specializálódik a mezőny, most látszik igazán, hogy olimpiai szám lett a 200 méter – így foglalta össze a MOL Világkupa második napjának délelőtti tanulságait Storcz Boton. Szerencsére mi is erősek vagyunk a legtöbb számban, bár a kenu egyes miatt van egy kis hiányérzetem.” – folytatta az értékelést a magyar válogatott kapitánya. Ahogy az várható volt, óriási csatákat hoztak a 200 méteres elő- és középfutamok, sokszor csak századmásodperceken múlott, hogy ki lehet ott a fináléban. Ami jó hír, hogy a férfi kenu egyesek kivételével minden számban lesz magyar a vasárnapi döntőkben.

Janics Natasa a legjobb időt érte el a női kajak egyeseknél, egyedül ő teljesítette 41 másodpercen belül a 200 métert. „Nagyon jó erőben vagyok, jól is ment a hajó, és ami igazán bíztató, hogy érzem, még ennél is tudok többet!” – nyilatkozta a középfutam után az olimpiai bajnok.

A férfi kajakosoknál a második legjobb idővel lett döntős Molnár Péter, pedig a végén még ki is engedett, ami 200 méteren azért nem szokás. „Egy ilyen döntővel elégedett lennék, jól rajtoltam, jól éreztem magam a táv közepén és a végével sem akadt gondom, nagy csata lesz az érmekért” – mondta Molnár Péter.

A kajak párosoknál döntős a Boros Gergely, Sik Márton férfi és a Vad Ninetta, Hegyi Zomilla női egység. A Tóth Dzsenifer, Dira Zsófia kettős a középfutamban esett ki, a Beé István, Dombi Rudolf páros viszont már az előfutamot sem tudta befejezni egy borulás miatt. A kenusoknál, ahogy arról már szó volt nem jutottak döntőbe a férfiak (Kovács Gergely, Nagy Péter), éremért küzdhet viszont mindkét magyar páros (Németh-Nagy, Végh-Kovács). Magyarországon először rendeztek világversenyt a női kenusoknak. Ebben a számban is lesz magyar döntős, hiszen Marschalko Alexandra egyből az előfutamból kvalifikálta magát. A 200 méteres döntőket vasárnap rendezik a szegedi Mol Kajak-Kenu Világkupán.