A szerbek még egyszer nem éghetnek

2010.06.02. 15:33

Három vb-résztvevő is semleges pályán játszik: Szerbia nem járathatja le még egyszer magát, Görögország Paraguayt teszteli, természetesen a védelme mellett.

Amíg el nem kezdődik, esélyesek. A mondást a korábbi Jugoszláviára értették, amelynek kiváló játékosai voltak, és ha megjelent egy nagy tornán, tartott tőle mindenki. Előfordult azonban, hogy csak az első meccsig voltak veszélyesek, mert utána megbomlott a csapategység, egymásért nem küzdöttek, csak egymás ellen harcoltak. Az utódok is hajlamosak a szétesésre, hiszen hatost kaptak a legutóbbi vb-n az argentinoktól, a 2000-es Eb-n a hollandoktól.

Ilyen komoly védelme azonban a szerbeknek még nem volt mostanában – Ivanovics (Chelsea), Vidics (MU), Subotics (Dortmund), Kolarov (Lazio) -, és mivel Új-Zélandtól kikaptak vasárnap, most a lengyelek ellen nem engedhetnek meg maguknak még egy kudarcot. Vidicsnek már így is csitítania kellett az Ausztriába látogató szurkolóikat.

A meccs Kufsteinben lesz, a lengyelek már 2012-re építik csapatukat, ideális ellenfél egy önbizalomnövelő győzelemhez. A csatároknak viszont össze kell kapniuk magukat, mert Pantelics, Lazovics, és sem Zsigics sem tündökölt mostanában. A selejtezőket biztosan vették, kapusuk továbbra sincs, de a lengyelek ellen ez talán nem akkora hátrány.

A két csapat az elmúlt tíz évben ötször játszott egymással, csak a legutóbbi meccs volt olyan, hogy ne lőtt volna mindkettő gólt. Hogy mindkét válogatott eredményes lesz, 1,75-szörös pénzt hoz, pontosan annyit, mint a szerb siker.

Képet kaphatunk arról is, hogy a görögök milyen állapotban vannak, Észak-Koreával 2-2-re végeztek. Nem gyakori, hogy a görög védelem kettőt is kapjon. Paraguay nem rossz csapat, nem is véletlen, hogy kevesebbet ér a győzelme: 2,3-as az odds. Ha Paraguay nem lő gólt, 3,3-szoros a nyeremény.

250 millió forint a vb-tippjáték győztesének

Gigantikus játékot hirdet a Sportingbet , aki a világbajnokság 48 csoportmeccséből negyvenötöt valamint a későbbi győztest eltalálja, 250 millió forinttal gazdagodhat. 25 találattal nyolcmillió a nyeremény, 40 helyes tippnél 13,5 millió.