Kiss jobb szereplést vár az úszó Eb-n

2010.06.15. 15:43

A 2006-os két aranyat és hét érmet hozó úszó Európa-bajnokságot felülmúló szereplést jósolt az augusztus 4. és 15. között sorra kerülő margitszigeti kontinensbajnokságra Kiss László, az úszóválogatott szövetségi kapitánya az esemény előtt 50 nappal tartott sajtótájékoztatón. Kiss szerint egy olyan komoly csapat formálódik soraiban négy világklasszissal - Cseh László, Gyurta Dániel, Hosszú Katinka, Verrasztó Evelyn -, amely három olimpián is eredményes lehet.

A 200 mellen világbajnok Gyurta elmondta, hogy felkészülésében az ob lesz majd az igazi fokmérő, de mindenképpen bíztató számára a rövidebb távra is, hogy június 6-án 100-on sikerült legyőznie az olimpiai bajnok japán Kitadzsima Koszukét. Az úszók számára a három hét múlva sorra kerülő országos bajnokság utáni edzőtáborokkal ér véget az Eb-felkészülés. Külön motivációt jelenthet, hogy a legjobb férfi és női magyar úszó egy Mercedes gépkocsit kap egyéves használatra.

Az Eb döntőire a legolcsóbb jegyek 2100 forintba kerülnek, míg bérleteket 6500 forinttól lehet vásárolni. A délelőtti előfutamokra, valamint a szinkronúszó és műugró versenyek selejtezőire a belépés ingyenes lesz. Az augusztus 4-i megnyitó ünnepségen a 100 tagú cigányzenekar játssza majd a Himnuszt és szerephez jut az olimpiai bajnok férfi vízilabda-válogatott is. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az Eb-re a gyalogosoknak megnyitják a Margit-hidat, így onnan megközelíthető lesz a Hajós Alfréd Uszoda. Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke bejelentette, hogy a MÚSZ bírja Orbán Viktor miniszterelnök támogatását, így tervezi, hogy pályázik a 2015-ös világbajnokság rendezésére.