Erzsébet
4 °C
13 °C
Index - In English In English Eng

Czene Attila az utánpótlásról tárgyalt

2010.06.16. 11:15

Czene Attila, a hónap elején kinevezett sportért felelős államtitkár Lukács Zsuzsanna kabinetfőnök és Bardóczy Gábor főosztályvezető társaságában szakmai látogatást tett az Utánpótlás-nevelési Igazgatóságon, ahol az állami utánpótlás-nevelésről kapott tájékoztatást. A kedd délutáni eseményen Dr. Szabó Tamás és vezető munkatársai az UPI által koordinált programokat, azok működését ismertették.

A minden programra kiterjedő bemutatkozást Dr. Szabó Tamás MOB-alelnök kezdte, a 2002-óta működő NUPI évente mintegy kétmilliárd forintnyi támogatást nyújt a különböző sportágak utánpótlásának menedzselésére. Tóth József a 2001-ben alakult, jelenleg 20 sportágat támogató Héraklész Programot, valamint a London- és Patrónus Programokat, Hazsik Endre az elmúlt olimpiáknak a legtöbb saját nevelésű sportolót adó KSI SE-t, Pignitzky Dorottya az idén 14 sportágat magába foglaló Sport XXI. Programot, Lehmann László a Sportiskolai rendszert mutatta be. Szó esett az UPI sporttudományos munkájáról, informatikai-térinformatikai hátteréről és gazdasági működéséről.

A megbeszélés végén Szabó Tamás meghívta Czene Attilát a héraklészes sportágak és a KSI szakág-vezetőinek következő megbeszélésére.