Izgalmas ifi kajak-kenu olimpiai válogató Sukorón

2010.06.26. 11:46

Izgalmas, színvonalas csatákat láttunk, a gyerekek is élvezték a különleges lebonyolítást - mesélte Hüttner Csaba a pénteki sukorói válogatóról. Kieséses rendszerben zajlott a verseny, egy 500 méteres, nyolcas alakú pályán, minden párharcból a győztes jutott tovább.

A férfi kajakosoknál a 24 induló közül végül Tótka Sándor nyerte a válogatót - folytatta az ifjúsági kapitány. Sándor 1994-es születésű, vagyis még serdülő versenyző, de egész nap nagyon meggyőző volt a teljesítménye, kimagaslott a mezőnyből, hiszen minden körben ő érte el a legjobb időt. A lányoknál Farkasdi Ramóna győzött, aki futamról-futamra folyamatosan javított az időeredményén. Kedvez mindkettőjüknek ez a lebonyolítási forma, a kanyarvétel és a fordulók utáni kigyorsítás is jól megy nekik, úgy érzem, hogy mindketten éremeséllyel utazhatnak a szingapúri Ifjúsági Olimpiára.

A kenusoknál Korisánszky Dávid nyert, egy nagyon szoros döntőben győzte le Varga Patrikot. Továbbra is kérdés, hogy ő is indulhat-e Szingapúrban, hiszen még nincs kvótája, de elég bíztató levelet kaptunk a nemzetközi szövetségtől. A magyar versenyzők Hüttner Csaba vezetésével augusztus 10-én utaznak majd el az Ifjúsági Olimpiára, a gyorsasági kajak-kenu versenyeket augusztus 21-én és 22-én rendezik meg.