Szponzorok nélkül futni sem lehet

2010.06.29. 15:51
Bonyhádon rendezték az első magyarországi ultratriatlon világbajnokságot, melyen Török-Ilyés László sikeresen védte meg tavalyi magyar bajnoki címét, ötödikként ért célba. Többet is versenyezne, de nincsenek szponzorai.

Az esélyes svájci Adriann Brennwald győzött az első magyarországi Commitment Dupla Ultratriatlon Világbajnokságon, a tavalyi magyar bajnok Török-Ilyés László ötödik lett. A magyar versenyzőnek a futás a kedvenc száma, de most ez volt neki a legnehezebb. Több versenyen is indulna, de szponzorok nélkül lehetetlen.

"Jól szervezett verseny volt. A futás a kedvenc számom, de most ez volt a legkeményebb, hasmenéssel is küszködtem, ami nem ritka ilyenkor. A győztes svájci is panaszkodott erre, pedig azt mondta, neki nem szoktak ilyen problémái lenni" - mondta Török.

"Most egy darabig pihenni szeretnék, Komáromban lesz majd egy 24 órás verseny, elképzelhető, hogy azon indulok majd, de pénz nélkül nehéz. Egyszerűen nincsenek szponzorok, dolgozni is kell, így nem lehet versenyezni, pedig én mennék szívesen" - tette hozzá a magyar bajnok versenyző, aki 11 ország 51 versenyzője között 7,6 km úszás, 360 km kerékpár, 84,4 km futás után 26:01:37-es idővel ért célba.

Az ezüstérmet a német Dirk Rolirad vihette haza, aki először teljesített dupla ironmant (22:11:31 óra), harmadik helyet honfitársa, Armin Hohenadler szerezte meg 22:31:53-mal.

A versenyt tizenegyen feladták, vagyis negyven egyéni versenyző ért célba, közülük Paolo Della Patrona már négy perccel a limitidő lejárta után.

A nőknél négyen álltak rajthoz, közülük a tavalyi bonyhádi győztes Sarka Kolbova (Csehország), illetve Suraya Oliver (Egyesült Királyság) feladta. A két magyar lány viszont célba ért, így a világbajnoki és a magyar bajnoki címet is Malatinszky Zsófia vitte el (30:26:10), az ezüstérem  Kemecsei Dóráé (33:42:14).