Junior golf Eb lesz Magyarországon

2010.07.08. 15:21

Az Európai Golf Szövetség (EGA) először ítélte oda legrangosabb versenye, a European Young Masters (junior golf Európa-bajnokság) rendezési jogát Magyarországnak. A 28 ország 108 versenyzőjét felsorakoztató viadalnak a Balatonudvarin található Royal Balaton Golf and Yacht Club 18 lyukú pályája ad otthont július 19-24. között.

„A magyar golf fejlődése szempontjából rendkívüli jelentősége van, hogy Európa legjobb fiataljai itt mutatják be tudásukat - jelentette ki az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján Sugár András, a Magyar Golf Szövetség elnöke, az Eb szervezőbizottságának egyik vezetője. - Ez a verseny példaként állítható a magyar fiatalok elé, éppen ezért bízom benne, hogy itthon is egyre szélesebb körben ismerik és szeretik meg a golfot, mely 2016-tól ismét szerepel az olimpiai műsorán.”

A résztvevők a három napos viadalon férfi és női kategóriában versengenek a bajnoki címért, illetve a Nemzetek Kupája keretei között a csapatelsőségért. A hivatalos verseny mellett az Eb keretein belül rendezik meg a "longest drive" és a "nearest to the pin", vagyis a leghosszabb és a legpontosabb ütés versenyét is. Az Eb első két-két helyezettje automatikusan bekerül Európa Csapatba, és részt vesz a Junior Ryder Cup-on, ahol Amerika legjobbjaival mérkőzik meg.