Orsolya
10 °C
21 °C

Semenya jövő csütörtökön Finnországban fut

2010.07.08. 16:26

Jövő csütörtökön, a finnországi Lappeenrantában tér vissza 11 hónap kényszerű kihagyás után a dél-afrikai Caster Semenya, a női 800 méteres síkfutás világbajnoka.

„Kisebb megfázással küszködik, de egyébként mindent megszerveztünk, így minden bizonnyal rajthoz áll Finnországban” - nyilatkozta csütörtökön Jukka Harkonen, Semenya ügynöke.

A menedzser mindehhez hozzátette, hogy egyelőre másik versenyt még nem szerveztek le a fiatal középtávfutónak, ám elképzelhető, hogy még egy-két kisebb viadalon indul majd júliusban.

„Egyelőre biztosan nem vesz részt nagyobb versenyeken, ám az elkövetkező hetekben vannak kisebb viadalok, melyeken lehet, hogy fut majd” - mondta Harkonen.

A futó edzője szerdán jelezte: tanítványa nincs olyan állapotban, hogy a július 19-én kezdődő junior vb-n szerepelhessen, de remélik, hogy az augusztusi Afrika-bajnokságon ott lehet. Semenya a tavaly augusztusi, berlini szabadtéri vb óta nem versenyezhetett, mert férfias külseje és mély hangja miatt felmerült a gyanú, hogy esetleg hermafrodita, így a nemzetközi szövetség (IAAF) 2009. augusztus 19-én elvégeztette a nemi vizsgálatot. Döntést azonban egészen keddig nem tudott hozni a szervezet.