Emőke
-4 °C
9 °C

Három-négy érem a cél a lipcsei vívó Eb-n

2010.07.13. 12:58

A hagyományos szereplés, három-négy érem megszerzésének reményében utazik el a magyar csapat a szombaton kezdődő és jövő csütörtökig tartó lipcsei vívó Európa-bajnokságra.

Az év második legjelentősebb sportági eseményén - amint az a keddi, hazai felvezető sajtótájékoztatón elhangzott - elsősorban a férfi párbajtőrözőktől és kardozóktól várható jó eredmény, de női tőrben, párbajtőrben és kardban is akadhat kiemelkedő teljesítmény. A magyar színeket 28 vívó képviseli, egy-egy szakágban lesz olyan, aki csak egyéniben, vagy kizárólag csapatban szerepel majd.

Nébald György, a kardozók szövetségi kapitánya úgy kezdte esélylatolgatását, visszafogottnak tűnhet, ha azt mondja, hogy a tavalyi eredmény megismétlésében bízik - Plovdivban a fegyvernem mindkét csapata negyedik lett, egyéniben pedig szerény eredmények születtek -, ugyanakkor megjegyezte, hogy már a két negyedik hely kiharcolása sem egyszerű.

"Egyéniben mindenképpen többet várok, az idei Világkupákon, Grand Prix-ken nagyon jó eredményeket értek el a magyar versenyzők".

Az Eb-csapat:
nők:
kard: Nagy Orsolya, Pető Réka, Benkó Réka, Várhelyi Anna
párbajtőr: Szász Emese, Takács Emese, Antal Edina, Budai Dorina
tőr: Varga Gabriella, Mohamed Aida, Knapek Edina, Varga Katalin (csak egyéniben), Kreiss Fanni (csak csapatban)
férfiak:
kard: Decsi Tamás, Szilágyi Áron, Iliász Nikolász, Nemcsik Zsolt (csak egyéniben), Lontay Balázs (csak csapatban)
párbajtőr: Boczkó Gábor, Imre Géza, Somfai Péter, Rédli András (csak egyéniben), Pádár Tamás (csak csapatban)
tőr: Szabados Gábor, Gátai Róbert, Bíró Péter, Berjozkin Anton (csak egyéniben), Szabados Kristóf (csak csapatban)

A tájékoztatón távlati tervekről is szó esett, Erős János elnök bejelentette, hogy a hazai vívószövetség megpályázza a 2013-as világbajnokság rendezési jogát.