Idén először csap össze a világ három leggyorsabb embere

2010.07.28. 18:38

Az idei évben először az atlétikai Gyémánt Liga-sorozat stockholmi állomásán csap össze jövő pénteken a világ három leggyorsabb síkfutója, a háromszoros olimpiai bajnok jamaicai Usain Bolt, honfitársa, Asafa Powell, és az amerikai Tyson Gay.

A sprinterek utoljára 2009 augusztusában, a berlini atlétikai világbajnokságon szerepeltek együtt 100 méteren, akkor Bolt új világcsúccsal, 9.58 mp-es idővel aranyérmet szerzett, Gay második, Powell pedig harmadik lett.

A 2008-as pekingi olimpia előtt a stockholmi versenyen Powell gyorsabbnak bizonyult Boltnál, majd utóbbi 100-on és 200-on is világrekorddal győzött, a jamaicai váltóval pedig szintén új csúcsot futva diadalmaskodott 4x100 méteren. A tavalyi berlini vb-n aztán saját rekordjait megdöntve nyert 100-on és 200-on is. "Powell és Gay már korábban jelezte részvételi szándékát, és hetekkel ezelőtt kezdtük meg az egyeztetéseket Bolttal" - mondta Rajne Soderberg, a svédországi verseny igazgatója. "Sérülése miatt több versenyt is ki kellett hagynia, így nagyon megtisztelő számunkra, hogy nálunk rajthoz áll majd."

A világ három leggyorsabb embere a Gyémánt Liga-sorozat brüsszeli döntőjében is összecsap majd augusztus 27-én.