Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Egy évig nem lesz Red Bull Air Race

2010.07.29. 17:09

A sportág jövőbeni fejlődése és sikeressége érdekében 2011-ben nem rendezik meg a Red Bull Air Race gyorsasági műrepülő-világbajnokságot - tájékoztatta csütörtökön az MTI-t a magyar résztvevő, Besenyei Péter csapata. A sorozat szervezőinek közleménye szerint ezt az időt technológiai fejlesztésekre, illetve a már jelenleg is magas szintű biztonsági előírások további tökéletesítésére fordítják majd.

„Kereskedelmi és szervezeti szempontból is szükség van változtatásra ahhoz, hogy láthatóak legyenek a sportágban rejlő lehetőségek, amelyek segítségével megerősíthető és fejleszthető a futamoknak otthont adó városokkal jelenleg fennálló jó kapcsolat - áll a közleményben. - Ez lehet a biztosíték arra, hogy hosszú távra is érvényes versenynaptárt készítsünk a jövőben.”

Az idei vb idő előtt ér majd véget az augusztus 8-i, németországi futammal, mert az augusztus 20-ra tervezett, budapesti viadalt az engedélyeztetési procedúra elhúzódása miatt törölték, s ugyanilyen okból marad el a naptárba eredetileg szeptember 5-i dátummal kiírt portugáliai verseny.

15%
3990 Ft
3392 Ft
15%
3499 Ft
2975 Ft