Phelps újra 400 vegyesen úszik

2010.08.17. 10:16

Rémálmok gyötrik miatta, ennek ellenére két év után mégis rajthoz áll 400 m vegyesúszásban Michael Phelps, a szám világcsúcstartója. A 14-szeres olimpiai bajnok sztár a pekingi nyári játékok után döntött úgy, hogy nem szerepel többet a távon, most azonban meggondolta magát, és a szerdán kezdődő Csendes-óceáni úszóbajnokságon elindul 400 m vegyesen is. A 2008-as olimpián Cseh László előtt nyerte a számot.

„Soha nem zártam ki a lehetőségét annak, hogy majd egyszer újra indulok 400 vegyesen, most pedig úgy gondoltam, miért ne, veszítenivalóm nincs - nyilatkozta az idén magához képest gyengébb formában versenyző Phelps. - Nagyszerű alkalom lesz, hogy felmérjem, mit tudok jelenleg ezen a távon, még akkor is, ha tisztában vagyok vele, hogy nem vagyok a legjobb formában. Őszintén szólva izgulok, mert rémálmaim vannak, álmomban soha nem tudom leúszni a mell első 50 méterét.”

A négyévente sorra kerülő bajnokságot ezúttal az amerikai Irvine-ban rendezik, ahol a világbajnoki címvédő Ryan Lochte számít mindkét vegyesúszó szám esélyesének, miután a két héttel ezelőtti országos bajnokságon simán legyőzte 200 m vegyesen Phelpset, s a 400 m aranyérmét is könnyedén gyűjtötte be.  • Tippek
  • Bankszámla