Péntektől sárkányhajó-vb Szegeden

2010.08.26. 12:46

Közel háromezer versenyző, a felnőttek mellett az ifjúsági és a master kategóriában induló csapatok, valamint cégek, települések és civil közösségek egységei is rajthoz állnak a sárkányhajó-világbajnokságon, amely péntektől vasárnapig tart Szegeden, a Maty-éri olimpiai központban. Kozmann György, a magyar válogatott csapatkapitánya csütörtökön, a Tisza-parti városban tartott sajtótájékoztatón közölte: 15 ország küldöttsége már meg is érkezett a csongrádi megyeszékhelyre, így a nemzetközi mezőny teljessé vált.

Kozmann köszönetet mondott a poznani síkvízi világbajnokságon szerepelt válogatott kenusoknak – köztük az ezüstérmes Vajda Attilának és a hetedik helyezett Kovács Gergelynek -, hogy a jól megérdemelt pihenés helyett az újabb versenyt választották, s már a hétfői és keddi edzéseken is részt vettek.

A sajtótájékoztatón Botka László polgármester és Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke szándéknyilatkozatot írt alá arról, hogy a Tisza-parti város önkormányzata támogatja a 2011-es kajak-kenu-vb megrendezését a Maty-éri pályán. Botka László kijelentette: a város számára fontos, hogy 1998 és 2006 után harmadik alkalommal adhat otthont a legsikeresebb magyar sportág világbajnokságának, ezért azt javasolja majd a város közgyűlésének, hogy az önkormányzat 50 millió forinttal járuljon hozzá a költségekhez. A polgármester köszöntötte a poznani vb-n szerepelt válogatott dobogós szegedi tagjait, a három arany- és két ezüstérmet szerző Janics Natasát, valamint a kenu egyes 1000 méteren második helyezett Vajda Attilát és edzőiket.