Masters öttusa vb lesz Győrben

2010.09.08. 14:02

Újra összejön az öttusacsalád a jövő heti, győri masters világbajnokságon - emelte ki Kálnoki Kis Attila, a magyar szövetség főtitkára az eseményt felvezető szerdai sajtótájékoztatón.

„Győrött olyan egykori nagyságok szállnak majd versenybe, akik hajdanán is egymás ellen küzdöttek. A verseny célja egyben az is, hogy a várost, amely a nyolcvanas-kilencvenes években a magyar öttusa egyik fellegvára volt, újra bekapcsoljuk a sportág vérkeringésébe” - fogalmazott Kálnoki, aki maga is világ- és Európa-bajnok volt korábban.

A versenyzők, a VIP-vendégek között és a zsűriben több magyar olimpiai aranyérmes vagy világbajnok egykori öttusázó található.

Kovács Zsuzsa, a szervezőbizottság tagja szerint - bár még végleges nevezési lista nincs - a különböző korosztályokban a hazaiak közül Németh Ferenc, Simóka Bea, valamint Dobi Lajos, Kurucz Csaba, Szatmári Adrienn részvétele biztosra vehető. A külföldiek között is számos egykori nagyság lesz itt, a dél-afrikai és az egyesült államokbeli versenyzők már meg is érkeztek Magyarországra.

Borkai Zsolt, a város polgármestere - az esemény fővédnöke - hangsúlyozta: az utóbbi négy évben hat világversenyen mintegy háromezer sportoló szerepelt a városban.

„Mindig pozitív visszajelzéseket kaptunk a rendezés színvonalával kapcsolatban. Biztos vagyok benne, hogy ez most sem lesz másként” - mondta .

A masters négytusa-, öttusa-világbajnokság megnyitó ünnepségét szeptember 16-án este tartják a Városháza előtti téren, a versenyeket 17-én, illetve 18-án rendezik.