Tiger Woods bekerült az amerikai Ryder Kupa-csapatba

2010.09.08. 11:42

Corey Pavin kapitány a várakozásoknak megfelelően a világelső Tiger Woodsot is behívta az Egyesült Államok válogatottjába az október 1. és 3. között sorra kerülő 38. Ryder Kupára, a golfozók legrangosabb csapatversenyére. Az amerikaiaknál a válogatási rendszer alapján a csapat nagy része, nyolc fő az idei eredmények alapján állt össze, s mindössze négy indulóról döntött Pavin.

A szexbotránya miatt áprilisig nem versenyző, majd nagyon hullámzóan, s többször kifejezetten gyengén teljesítő Woods a csapatba kerülésről döntő fontos versenyeken rendre elmaradt a várttól, így egészen kedd estig izgulnia kellett, hogy a tréner meghívja-e őt is a versenyre. Beválogatását sokáig a szakértők is erősen kétesélyesnek tartották, ám a hétfőn zárult Deutsche Bank Openen a gyengébb első nap után már kifejezetten jól játszott, s végül 11. lett, ami a szakembereket, s nem utolsó sorban a kapitányt is meggyőzte.

Corey Pavin ugyanakkor nem hagyta meglepetés nélkül a közvéleményt, ugyanis egyik választása a mindössze 21 éves Rickie Fowlerre esett, aki még egyetlen versenyt sem nyert rövid pályafutása során, igaz, annak ellenére, hogy idén csatlakozott US PGA Tour mezőnyéhez három viadalon is második tudott lenni. A másik két meghívott Zach Johnson és Stewart Cink lett. Az Egyesült Államok és Európa legjobbjainak két évente megrendezésre kerülő viadalát idén a walesi Newportban rendezik.