Koronavírus adatok

2022. jan. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Angelika
-2 °C
5 °C

Galambos hetedik az evezős Eb-n

2010.09.12. 12:07

Megnyerte a vasárnapi B döntőt, így összesítésben a hetedik helyen zárt az ezúttal normálsúlyú egypárban versenyző Galambos Péter a portugáliai Montemor-o-Velhóban rendezett evezős Európa-bajnokságon.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a könnyűsúlyban Világkupa-győztes sportoló érte el a legjobb helyezést a magyarok közül. A Hajdú Zsuzsa, Alliquander Anna könnyűsúlyú kétpár és a Simon Béla, Juhász Adrián kormányos nélküli kettes tizedik, míg a korábban világ- és Európa-bajnok Varga Tamás és Rácz Róbert alkotta könnyűsúlyú kétpárevezős a 11. lett összesítésben. A Szabó Katalin, Gyimes Krisztina, Sáska Beáta, Tóth Evelyn összeállítású négypár másodikként ért célba a B fináléban, s így a nyolc nevező között az utolsó helyen végzett.

A hatodik magyar egység, a Vermes Péter, Bártfai Péter, Krpesics Péter és Markgruber Balázs alkotta könnyűsúlyú kormányos nélküli négyes már pénteken befejezte szereplését az Eb-n, egyik riválisát sem tudta megelőzni, így az utolsó, 13. helyen zárt.  • Bérelnék
  • Hírek