Pénteken három magyarral kezdődik a súlyemelő-vb

2010.09.16. 16:38

Berki Lilla révén már az első nap nyitóversenyének lesz magyar szereplője a törökországi súlyemelő világbajnokságon, amely pénteken kezdődik, s szeptember 26-án zárul. A 17 éves emelő péntek délelőtt, magyar idő szerint 9 órakor a 48 kilogrammos kategóriában, a C csoportban - vagyis a leggyengébb eredménnyel nevezettek között – rajtol. A fiatal sportoló egyetlen célja saját legjobbjának a megjavítása lehet.

A 11 fős magyar csapatból még ketten lépnek a versenydobogóra az antalyai vb nyitónapján: a kora délutáni programban kezd Ádám Róbert és Soóky Gergely is, egyformán az 56 kilósok C csoportjában.

A törökországi világbajnokságra - amely már a 2012-es, londoni nyári ötkarikás játékokra selejtező, tehát olimpiai kvalifikációs esemény - hatalmas mezőnyt, 81 országból 563 súlyemelőt neveztek. A hölgyeknél meg is dőlt az eddigi részvételi világrekord, mivel a mostani sportági csúcstalálkozón 54 nemzet reprezentánsa indul. A korábbi abszolút rajtcsúcsot az 53 ország női versenyzőit felsorakoztató, 2007-es thaiföldi vb tartotta.