Nagy Nikoletta egyéni csúcsokkal nyert a C csoportban a súlyemelő-vb-n

2010.09.20. 16:22

Remek egyéni csúcsokkal Nagy Nikoletta megnyerte a 63 kg-osok C csoportjának versenyét hétfőn, a törökországi Antalyában zajló súlyemelő-világbajnokság negyedik napján.

Igaz, hogy a B, és a legerősebbeket felvonultató A csoport küzdelmei még hátra vannak - előbbit késő délután, utóbbit este 7 órától bonyolítják le az Antalya Expo Centerben -, az ózdiak emelője feltétlenül dicséretet érdemel, hiszen az alapfeladatát jelesre teljesítette: saját legjobbját mindkét fogásnemben (szakításban 85 kg, lökésben 110 kg), és persze így összetettben (195 kg) is jócskán felülmúlta.

Szakításban már látszott, hogy a 27 éves Nagy nagy napja lehet a hétfő, hiszen három kifogástalan gyakorlattal - a 85, a 88 és a 91 kilót is leküzdve - mind a tíz vetélytársát maga mögé utasította. Lökésben aztán hasonlóképpen bátran harcolt a vastömeggel, és három fehér lámpa gyulladt ki a 110, a 115 és a 118 kilogrammon végrehajtott kísérletét követően egyaránt. Ez szintén első helyet ért a fogásnemben, ahogyan a 209 kg is összetettben, vagyis összesen 14 kilóval vitte feljebb eddigi rekordját.

Nagy összesítésben 13. lett, a kazah Maiya Maneza nyert.

Kedden a női 69 kg-ban is indul magyar: Bazsó Bianka a kategória C csoportjában (11 ó) próbál szerencsét.