Kilenc csapat indult az V. kétfős formaugró nemzeti bajnokságon

2010.09.26. 21:43

Összesen kilenc csapat vett részt a hazai ejtőernyős sport egyik legrangosabb rendezvényén, az V. kétfős formaugró nemzeti bajnokságon Nyíregyházán. A szabolcsi megyeszékhelyen első alkalommal rendezték meg a kétnapos versenyt, melyet a Schwartz Milán, Reviczky Zalán és Jászai Béla alkotta MZ/B csapat nyert meg.

Szanyi Erikának, a szervező Nyírségi Ejtőernyős Klub oktatójának vasárnapi tájékoztatása szerint a második helyezést a Center (Huszár Mónika, Gálos Péter, Tóth Ákos), míg a bronzérmet a Magyar Bázisugró és Ejtőernyős Sportegyesület (MBSE) Tunnel Rats elnevezésű csapata (Kun Péter, Verebes Gábor, Pető Attila) szerezte meg.

A verseny lényege, hogy a csapatok két versenyzője 2.300 méteres magasságból ugrik ki a repülőgépből, a zuhanás közben - harminc másodperc alatt - különböző formációkat kell bemutatniuk kisorsolt koreográfia szerint. A gyakorlatot a velük együtt ugró, videokamerával felszerelt társuk rögzíti, a bírák pedig a felvétel alapján értékelik a gyakorlat szabályosságát. A versenyt az a csapat nyeri, amely öt ugrásból a legtöbb pontot szerzi meg.

A megmérettetésen a legjobb kamerás különdíjában Pető Attilát, az MBSE versenyzőjét jutalmazták.