Ovtcharov a B próba után is ártatlannak vallja magát

2010.09.30. 17:22

A doppingvétség miatt felfüggesztett négyszeres Európa-bajnok német asztaliteniszező, Dimitrij Ovtcharov ártatlannak vallja magát annak ellenére, hogy a B próba is kimutatta szervezetében a klenbuterol nevű tiltott szer nyomait. A Német Asztalitenisz Szövetség (DTTB) csütörtöki bejelentése szerint a 22 éves sportoló önként kérte meghallgatását, azt állítja, hogy a szer véletlenül, egy étkezésnél kerülhetett a szervezetébe a kínai nyílt bajnokság alatt.

"Egyelőre még semmit sem bizonyítottak rá - mondta Michael Lehner, Ovtcharov ügyvédje. - Csodálkoztam volna, ha a B próba negatív. Készülünk a meghallgatásra, ahol alátámasztjuk majd: védencünk nem tudott arról, hogy tiltott anyag került a szervezetébe."

Ovtcharovot az után tiltotta el a német szövetség, hogy egy, még augusztusban elvégzett doppingteszt klenbuterol nyomait mutatta ki a szervezetében. Miután a B próba is pozitív eredményt hozott, a világranglista 13. helyezettje már csak a személyes meghallgatáson bizonyíthatja ártatlanságát, ha viszont ez nem sikerül neki, kétéves eltiltásra számíthat.