Lézeres tesztelések a nyílt öttusaversenyeken

2010.10.04. 11:35

Két nyílt versenyt is tervez a Magyar Öttusa Szövetség az őszi időszakra. Előbb, október 22-én lenne egy tesztviadal, melyen a lövészet új, lézeres változata szerepelne a programban, majd november 24-én és 25-én a bajnoki küzdelmekre kerülne sor, szintén külföldiek közreműködésével.

„Az elsőre, amit kifejezetten a lézeres szisztéma kipróbálásának lehetősége miatt vállaltunk be, külföldről mostanáig tíz férfi és nyolc női versenyző jelentkezett be - mondta az MTI érdeklődésére Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány. - Ugyanakkor egyelőre Szingapúrban van a technika, márpedig ha időben nem érkezik meg, nem szervezzük meg a versenyt, mert egy dzsemborira nincs szükség.”

Arra a felvetésre, hogy meddig kell ideérkezniük a fegyvereknek és a tábláknak, Pálvölgyi azt mondta, ha három nappal a verseny előtt itt vannak, nincs gond. Ehhez még hozzátette, hogy a külföldiek a környékről jönnének, azaz autóval, így nem kell nekik repülős utazás szervezésével, esetleges lemondásával bajlódni.

„A nyílt bajnokságot mindenképpen megrendezzük, akár lézeres, akár légpisztolyos lövészettel” - utalt az őszi program további részére. A jövő évi felkészülés a hazai legjobbak számára két hét múlva kezdődik, előtte, a jövő héten lovastáborban hangolódnak a rájuk váró feladatokra Tápiószentmártonban. Emellett a nemzetközi sportági szövetség (UIPM) háromhetes lovastáborának is ugyanez lesz a helyszíne szerdától.