91 éves eltiltás egy francia futsalosnak

2010.10.06. 08:26

A francia szövetség (FFF) 91 éves eltiltással sújtott egy teremfutballistát, mert az két szervezetnél, két klubban is rendelkezett játékengedéllyel.

Ali Bedredine már tavaly óta küzd a szokatlanul szigorú büntetés ellen, ám a France Soir csak kedden kürtölte világgá a különös esetet. A 31 éves labdarúgó ugyanis az FFF égisze alatt működő Champs Futsalnál és az UNCF nevű szervezet egyik egyesületénél is alkalmazásban áll.

„Semmilyen szabály nincs arra, hogy ne játszhatnék mindkét klubban, a két ligának semmi köze nincs egymáshoz. Ez olyan, mintha valakinek megtiltanák, hogy teniszezzen és ússzon is” - érvelt Bedredine, hozzátéve: tavaly a Champs-hoz érkezett egy levél, amelyben az FFF felszólította, hogy döntsön a két szervezet között, ám nem tudott időben válaszolni, mivel a klub nyáron zárva tart. A legközelebb 2100-ban, 121 évesen játékjogosult focista a napokban azzal fordult az FFF-hez, hogy megígéri: többé nem lép pályára két klubban. Az UNCF ugyanakkor pert indított a szövetség ellen.