Olimpiai bajnokok a kaposvári díjlovagló Vk-fordulón

2010.10.06. 13:32

A nevezési határidő lejártáig 10 nemzet 36 sportolója 43 lóval jelezte részvételi szándékát a péntektől vasárnapig tartó, 23. kaposvári díjlovagló Világkupa-versenyen, melyre eljön a pekingi olimpia csapataranyérmese és egyéni harmadik helyezettje, a német Heike Kemmer, valamint honfitársa, a kétszeres csapat olimpiai bajnok Ulla Salzgeber is. A közönség a teljes hazai élmezőnyt is láthatja a hárommillió forint összdíjazású viadalon.

„Talán nem véletlen, hogy ez a Világkupa-forduló ennyire népszerű - mondta Hafner Dóra versenyigazgató. - 1986 óta minden évben eljön hozzánk a szakág krémje, és igen jó a híre a magyar fordulónak. Még a legnagyobbak is szívesen visszajönnek Somogyba, ennek ékes bizonyítéka, hogy az előttünk álló hétvégén is a szakág igazi klasszisai lovagolnak a négyszögbe.”

A két német olimpiai bajnok mellett több ismert kanadai, brit, osztrák, cseh, olasz, lengyel és szlovén páros bizonyíthat, és nagy létszámú, kilencfős együttessel érkeznek az oroszok. Természetesen a teljes hazai élmezőny is megmutatja, mit tud. Az augusztusi országos bajnokság győztese, Ács Róbert és legnagyobb riválisa, Dallos Zsófia egyformán szerencsét próbál a kaposvári versenyen. A tavalyi viadal szép magyar eredménnyel ért véget: Ács Róbert Weinzauber 2 nevű lovával az előkelő harmadik helyet szerezte meg, Dallos Zsófia pedig Druppy nyergében az ötödik helyen zárt.

A tavalyi évhez hasonlóan most is három junior versenyszám kapott helyet a programban a már jól megszokott "kis kör és nagy kör", valamint a Világkupa-pontokat adó nagydíj zenés kűr versenyszámok mellett. A szombat délutáni nagydíj és a vasárnap délutáni, immár Világkupa-pontkért menő zenés kűr tartogatja majd a legtöbb izgalmat. A belépés idén is ingyenes lesz.

A program:

Péntek:

junior csapat feladat 9 ó

Szent György Díj 10:30 ó

intermediate II. 15 ó

Szombat:

junior egyéni feladat 8 ó

intermediate I. 9:50 ó

nagydíj 13:30 ó

Vasárnap:

junior zenés kűr 8 ó

intermediate I. Zenés Kűr 9:35 ó

nagydíj special 12:45 ó

nagydíj zenés kűr 15 ó