Címvédésre készül az olimpiai bajnok a Chicago Marathonon

2010.10.08. 11:59

Címvédésre készül a vasárnapi Chicago Marathonon Samuel Wanjiru, a szám olimpiai bajnoka, akinek nagyon komoly vetélytársakkal kell megküzdenie a világ egyik legrangosabb viadalán. A szervezők mindent megtettek azért, hogy a lehető legerősebb mezőny gyűljön össze, így nem csupán a jó, színvonalas verseny, hanem a kiváló időeredmény is szinte garantált.

A 23 éves kenyai futó egyértelműen favoritja a versenynek, még úgy is, hogy idén sérülések hátráltatták, s az áprilisi London Marathont fel kellett adnia. Wanjiru tavaly 2:05:41 órás idővel szerezte meg az első helyet, aminél idén ugyan többen futottak már jobbat, mégis kiugrónak nevezhető, mivel az Egyesült Államokban még sohasem teljesítették ennél gyorsabban a 42,195 km-es klasszikus távot.

A pekingi ötkarikás bajnoknak félelmetesen kemény mezőnyben kell a címvédéssel megpróbálkoznia, a rendezőknek ugyanis sikerült többek között az idei londoni győztes etióp Tsegaye Kebedét, a bostoni bajnok kenyai Robert Kiprono Cheruiyotot, a tavalyi bostoni első, szintén etióp Deriba Mergát, valamint a szezon leggyorsabb maratoniján harmadik, ugyancsak kenyai Vincent Kiprutót is elcsábítaniuk.

Chicagóban hagyományosan a férfiaknál vannak a nagyobb nevek, s ez idén sincs másképp, a nők mezőnyében várhatóan a tavaly Berlinben 2:20 órán belüli futással nyertes német Irina Mikitenko és a címvédő, az idei London Marathonon is első orosz Lilija Sobuhova vív majd csatát a győzelemért. A rajt magyar idő szerint 14:30 órakor lesz.