Kuusela: Magyarország itt nem nyer

2010.10.12. 09:27

Finnország-Magyarország, Helsinki, Eb-selejtező, 17.30

H: 2.30 D:  3.30 V:  3.10

A finnek vereséggel elszállnak, először játszanak otthon az Eb-selejtezőben, vissza akarják szerezni szurkolóikat.

A magyar labdarúgó-válogatott edzése előtt megérkezett a jelenleg rádiós szakkommentátorként dolgozó Martti Kuusela is a stadionba. A finn edző a Honvéddal bajnok lett a kilencvenes évek elején, kedélyesen beszélgetett Egervári Sándorral, és segítőjével, Csábi Józseffel is, aki korábban játékosa volt a magyar csapatnál.

Kuusela kifejtette, számára is érdekes szakmai kérdés, hogy Koman és Rudolf egyszerre a pályán lesz-e, vagy csak Szalai rohamozza a finn kaput.

A pár magyar szót, köztük a munkát még mindig tökéletes ismerő szakember elmondta, hogy a magyarok nem nyernek, és a döntetlen már egy jó eredmény.

Szalairól, Komanról nagyon elismerően beszélt, klasszisok lehetnek. Az oddsokat nem ismerte, mert nem szokott jósolni. Nagyon valószínűnek gondolta ugyanakkor, hogy egygólos finn győzelem születik. Ennek szorzója: 6,5.

A magyar válogatott, mióta Egervári Sándor a kapitány négy meccsből hármat gól nélküli félidővel hozott le. 2,5-szeres a nyeremény, ha most is így lesz. Ha nem lövünk gólt az egész meccsen, 3,25-szörös a jutalom. Ha félidei döntetlen után nyer Finnország, ötszörös a pénz. Ha a magyarok nyernek, 9-szeres a pénz.