Megfellebbezte Észak-Korea változó korú tornászának eltiltását

2010.10.13. 21:55

Az Észak-Koreai Torna Szövetség szerdán benyújtotta fellebbezését Hong Szu Jong ügyében, akinek versenyzési engedélyét a nemzetközi szövetség (FIG) múlt csütörtökön ideiglenesen felfüggesztette, mert az ázsiai szövetség az elmúlt években különböző születési dátumokkal nevezte a sportolót a világversenyekre.

Az észak-koreai szervezet tagságát szintén határozatlan időre függesztette fel a FIG, amely öt napon belül köteles választ adni a fellebbezésre.

Az egyelőre 30 napra szóló szankció október 6-tól lép érvénybe, így ha elutasítják az észak-koreaiak kifogásait, akkor Hong nem lehet ott a szombaton kezdődő rotterdami világbajnokságon.

A 2007-es vb-n ugrásban ezüstérmes tornásznőt a 2004-es athéni olimpia óta három különböző születési dátummal jelentették be. Hong Szu Jong először 1985. március 9-én született, a 2007-es vb alatt már 1986. március 9. volt ez a dátum, az idei vb indulói listáján pedig 1989. március 9. szerepelt a neve mellett.

Az ügyet némiképp bonyolítja, hogy Hong Szu Jong nővére, a pekingi játékokon ugrásban aranyérmes Hong Un Jong szintén 1989. március 9-én született.