Federer Kínában megkezdi a zárkózást

2010.10.15. 10:09

A világranglista harmadik (Roger Federer) és ötödik helyezettje (Robin Söderling) játssza a nap meccsét a sanghaji, több mint hárommillió dollár összdíjazású tenisztornán.

Robin Soderling      3.25   -  Roger Federer      1.33, 14.00, magyar idő szerint

A spanyol Rafael Nadal csütörtöki kiesése után Roger Federer közelebb került ahhoz, hogy megnyerje idei harmadik tornáját. Az ausztrál Grand Slam mellett Cincinattiban nyert. A svájci klasszisnak ehhez még három meccset kell hoznia, elsőre mindjárt a svéd Robin Söderlinget kellene vernie Sanghajban.

Összesítésben eddig 13-1-re vezet Federer, az egyetlen vereségét az idei Garroson, salakon szenvedte el. Utána a US Openen is összefutottak, akkor már Federer hengerelt, játszmát sem adott.

Most is inkább ez a nagy kérdés, képes lesz-e Söderling játszmát nyerni. Ha igen, akkor alighanem három szett lesz, aminek oddsa: 2,62. Ha az első játszma csak rövidítésben dőlne el, több mint négyszeres a nyeremény. Ha tíz gém lenne, már az is dupla pénzt hoz.

Ha valaki beleérez, hogy 21 és 23 gém lesz a meccsen, annak is négyszeres a kifizetés. 6:4, 7:5 az egyik ilyen eredmény, amelyik ennek a fogadásnak eleget tesz. Kockázatos, de nem lehetetlen.