Két-három kiló izmot még fel kell pakolnom

2010.10.19. 16:56
Németh István tizenötödik lett a Mr. Olympián, beteg volt, elvesztette jó formáját, de még így is hatalmas élmény a legjobbak között versenyezni.

Gyomorvírussal és formahanyatlással küzdött Németh István, aki első magyarként indulhatott a Las Vegasban rendezett Mr. Olympián, a 202 Showdown kategóriában 15. lett.

A Mr. Olympiára a Tampa Pro kvalifikációs versenyről jutott be. "Sajnos a formám közel sem volt olyan jó, mint a júliusi Tampa Pro-n, ahol második lettem, emellett gyomorvírussal is küzdöttem a verseny előtt, közben és még utána is egy hétig."

Németh kicsit csalódott, de az, hogy végre ott lehetett, hatalmas motiváló erő a jövőre nézve. "Célom, hogy jövőre legalább öt, de akár tíz helyet is előrelépjek. Ehhez jobb kondícióban kell érkeznem és minimum két-három kiló izmot kell felpakolnom jövő szeptemberig."

27 éves, 2002 óta versenyez, három éve, 24 évesen a világ legfiatalabb profija volt. "Jövőre mindenképpen olyan kvalifikációs versenyt szeretnék kiválasztani, ami dátumban közelebb esik az Olympiához, hogy jobban tudjam tartani a versenyformámat. Valószínűleg jövő augusztusban, de lehet, hogy csak szeptemberben lépek legközelebb színpadra."

A sportág legrangosabb versenyét Arnold Schwarzenegger hétszer nyerte, az utóbbi öt évben négyszer, idén is az amerikai Jay Cutler nyert.