Tóth László és Staicu Simona nyerte a Budakeszi-Budapest félmaratonit

2010.10.23. 12:48

Tóth László és Staicu Simona nyerte szombaton a Budakeszi-Budapest félmaratonit, az idén elmaradt Bécs-Pozsony-Budapest ultamaratoni futóverseny megrendezett utolsó szakaszát.

A Békéscsabában atletizáló Tóth László a táv nagy részén maga elé engedte legnagyobb riválisát, az etióp Ashenafi Erkolót. Már csak néhány kilométerre voltak a városligeti céltól, amikor a magyar ritmust váltott, könnyedén megelőzte ellenfelét, majd 15 másodperces előnnyel haladt át elsőként a célvonalon.

A nőknél Staicu Simona nem kockáztatott: már 5 kilométernél, a Budakeszi utáni emelkedőn megelőzött mindenkit, és végül több mint két percet vert rá a gyengébb napot kifogó Földingné Nagy Juditra.

A félmaratoni verseny útvonalán a nemzeti ünnepre emlékezve Szabadság futamot is rendeztek, amelyen iskolások sokasága vett részt. A mezőnyben haladtak a Kolonics-emlékfutás résztvevői is. A távot teljesjtette a vörösiszap katasztrófai áldozatanak megsegítésére adományokat gyűjtő csapat is, amely versenyen kívül Bécsből indult, és három nap alatt stafétaként Budapestig futott.

Eredmények:
férfiak:
1. Tóth László 1:08:52 ó
2. Ashenafi Erkolo (etióp) 1:09:07
3. Oláh Tamás 1:10:26

nők:
1. Staicu Simona 1:21:19 ó
2. Földingné Nagy Judit 1:23:22
3. Bátai Réka 1:26:29