Poór Brigitta vb-ezüstérmes tereptriatlonban

2010.10.25. 12:13

Maui szigetén rendezték a 15. XTERRA, azaz tereptriatlon világbajnokságot, a 24 éven aluliak mezőnyében az X2S – KONA TEAM fiatal versenyzője, Poór Brigitta ezüstérmet nyert, győzött a német Bettina Uhlig, harmadik az amerikai Jo Markham.

A magyarok, Poór Brigitta és Szente Dániel – mindkettő X2S – KONA TEAM – nagyszerűen kezdtek az úszószámban, Poór kemény tempót diktált kerékpáron és ezzel biztosította a helyét a dobogón. A futáson lendületesen és taktikusan osztotta be az erejét, végül közel 4 perccel ért előbb be, mint az őt üldöző amerikai. Szentének nem volt szerencséje, nemcsak ellenfeleivel és a tereppel kellett küzdenie, hanem térdsérülésével is.

Poór Brigitta az idei sikersorozatát – 24 órás indoor MTB-váltó világbajnoki cím, XTERRA Európa-bajnoki cím, tereptriatlon magyar bajnoki cím – méltón zárta a világbajnoki ezüsttel.

Felnőtt férfiaknál a 37 éves dél-afrikai Conrad Stoltz negyedszer nyerte meg a világbajnoki címet; a női győztes a 41 éves amerikai Shonny Vanlandingham lett.