23 óra alatt 3-szor kerülte meg a Balatont

2010.10.30. 17:10
A 22 éves Kapitány Attila mountain bike-kal ment, mert versenybiciklije nem volt, a több mint 600 kilométeres úton nem érezte a holtpontot, bár az utolsó húsz már nagyon nehéz volt.

Kapitány Attila, a Fillari Team Budaörs hegyikerékpárosa október 2-án 23 és fél óra alatt háromszor kerülte meg a Balatont. A több mint 600 kilométert ráadásul nem versenybringával, hanem mountain bike-kal tette meg. A 22 éves bringás nagyon sokat köszönhet a jó körülményeknek, kísérőinek, holtpontja nem volt, bár az utolsó 20 kilométer már borzasztóan nehezen ment.

ebike4

"Szerencsére szélcsend volt, a harmadik kör elején hátszelet kaptunk, mégis ez volt a legnehezebb. Az utolsó húsz kilométeren már egyedül tekertem, az nagyon nehéz volt, de bőven időn belül voltam, tudtam, hogy nem lesz gond." A biciklije is jól bírta, egyik társa viszont defektet kapott, tíz percet állniuk kellett.

Úgy készült fel a versenyre, hogy előtte három hosszabb, 5-6 órás edzést nyomott le. A legnagyobb segítség az volt, hogy minden kört mással csinálhatott, a friss emberek mindig ösztönözték. "Az első körben Táncos Sándor, a másodikban Baros Bálint - az egyik legtapasztaltabb ultramaratonos montis -, a harmadikban Táncos Gábor bringázott velem."

Nem tud róla, hogy mountain bike-kal bárki megcsinálta volna ezt a távot, sőt, ennyi idő alatt csak Káldy Attila, utlramaratoni kerékpáros tekert le többet.

zalakaros3

A civilben geológiaszakos bringás külön köszöni a segítséget a Bringavarázs bicikliboltnak, akik rendszeresen támogatják.