Szalaitól Dortmundban tartanak legjobban

2010.10.31. 09:41

Mainz v Dortmund,15.30 - H: 2.9 D: 3.3 V: 2.37

A Mainz kétszer egymás után nem kap ki, és az élen marad a Bundesligában. Ha nem így lesz, akkor a Dortmund az első.

A magyar válogatott 22 éves csatára a hét közben is gólt lőtt, igaz, az Aachen ellen a vereséget, egyben a kupakiesést így sem kerülhette el a Mainz. A Bundesliga 10. fordulójának legjobban várt mérkőzésén Szalai ismét főszereplő lehet, a második helyen álló Dortmund érkezik az élen álló Mainzhoz.

Nyilván rengetegen számítanak arra, hogy a Mainzot is eléri az ilyen típusú csapatok látványos kipukkadása, az oddsokban most sem jelentkezik, hogy a listavezetőről van szó. Ráadásként a Mainz kikapott legutóbbi hazai meccsén a Hamburgtól, az eddig mind a négy idegenbeli meccsén győztes Dortmund alighanem ennek a mérlegnek köszönheti, hogy enyhe favoritnak tekinthető.

Azt gondoljuk, hogy a Mainz kétszer egymás után hazai pályán nem kaphat ki, a kettesre tehát nem is számítunk. Az elmúlt szezonban két veresége volt hazai pályán a Mainznak, de nem egymás után, emiatt gondoljuk az újabb zakót elképzelhetetlennek. A BVB többször is szerencsés volt elmúlt meccsein, és most a szerencse elpártol Jürgen Klopp csapatától.

Klopp Mainzból ment Dortmundba, neki tehát hatványozottan izgalmas lesz az összecsapás, igaz, a jelenlegi csapatot már aligha ismeri, elég nagy volt a változás, és rengeteg fiatal jött a kiscsapathoz.

Szalai gólszerzési esélyei jók, háromszoros pénzt ér, ha bármikor betalál, így olyan dortmundiakat előz meg, akik a góllövőlistán előtte állnak. Ha az első vagy az utolsó gól az övé, nyolcszoros a kifizetés.

Szalai első Bundesliga-gólját épp a Dortmundnak lőtte tavasszal, ha valaki gyorsan megismerte a nevét, akkor az Subotic és Hummels. A BVB is le akarta igazolni, ismerik az értékeit.

A csatár pár hónap alatt is rengeteget fejlődött, csak két apróságnak tűnő, de igen fontos adat: tízből négy párharcot megnyer a földön, a levegőben minden negyedik az övé. 18-szor lőtt kapura kilenc meccsén, tehát mindegyiken adódott két kapuralövése.

Pár megfontolásra érdemes esély: a Dortmund négyszer úgy nyert, hogy háromszor már a félidőben is vezetett. Ha most döntetlen, 2,25-ös a szorzó. Dortmundi vezetésnél tripla pénz.

A Mainz öt hazai meccséből négyszer nyert, de a félidőben csak egyszer vezetett – kétszer nem volt gól -, a 'Lautern ellen hátrányban is volt, végül fordított. Ha most se lesz gól, dupla pénz. Ha a második félidőben nyer a Mainz, 6,5-szeres a jutalom.