Tartozik a Fradinak az újraválasztott elnök

2010.11.04. 10:42
A több mint kétmilliárd forintos adósságot felhalmozó ferencvárosi futballklubot megmentette a csődtől az angol Kevin McCabe, a 2012-re ígért stadiont még el sem kezdték építeni. Eközben Kovács Miklóst az egyesület elnökévé választották, jóllehet a cége milliókkal tartozik az FTC-nek.

A Ferencváros keddi küldöttgyűlésén a szeptember végén lemondott Kovács Miklóst egyhangúlag választották meg újra a holding rendszerben működő klub elnökévé.

A Népszabadság arról ír, hogy Kovács cége (Orangeways) 20 millió forinttal tartozik a futballcsapatot működtető kft-nek, ennek ellenére nem volt ellenszavazat. Emellett az egyesületnek sem fizetett vissza Kovács cége egy 25 millió forintos kölcsönt, amelyiket jegybanki alapkamatra kapott.

Két évi munkaviszony után Menráth Miklós klubigazgatónak 20 millió forintos lelépési díj járt, egyelőre tisztázatlan, miért – számol be a lap.

Az új stadion, amelyiket 2012-ig ígért meg az angol tulajdonos, Kevin McCabe, aki maga mellé már régóta társbefektetőt keres. Ha nem lesz új létesítmény, illetve ha nem újítják fel a jelenlegit, akkor az egyesülethez 1,2 milliárd folyik be négy éven belül.

A kedden alelnöknek választott polgármester, Kocsis Máté az Orczy-kertet ingyen odaadná jégpálya felépítésére, de arra nincs válasz, hogy egy jégcsarnokra van-e fedezete a klubnak. A szakosztálynál egyébként is csúsznak a kifizetések. Az eladáskor kapott 550 millióból ötven eltűnt egy 2009. áprilisi jegyzőkönyv alapján.

Féderer Andrea, az FTC Zrt. kommunikációs igazgatója elmondta, Alexander Gerstl jelenleg szabadságon van, hétfőn tér vissza, a Zrt. addig nem reagál a Népszabadság cikkére.