Kiesett a magyar férfi tőrválogatott a vb-n

2010.11.11. 11:34

A magyar férfi tőrválogatott legyőzte a dél-afrikaiakat, majd kikapott a kínaiaktól a párizsi vívó-világbajnokság csütörtöki versenynapján, így legjobb esetben a kilencedik helyet szerezheti meg. A nagy mezőny miatt - harminc csapat indult - már a 16 közé jutásért is szinte mindegyik alakulatnak vívnia kellett. A Bíró Péter, Berjozkin Anton, Gátai Róbert, Szabados Gábor négyes a világranglistán előrébb álló dél-afrikaiakat simán, 45-24-re verte.

Bemelegítésnek jó volt ez az összecsapás, más kérdés, hogy a ranglistamásodik kínaiakkal szemben ennek nem volt különösebb jelentősége. A pontosabban vívó ázsiaiak gyorsan jelentős előnyre tettek szert, és később is kézben tartották az összecsapást. A negyedik párban Bíró tudott 6-5-re asszót nyerni, majd a Berjozkin helyére becserélt Szabados a nyolcadikban 5-2-re, a többi párharcot a kínaiak nyerték, időnként nagy különbséggel.

A 32 között: Magyarország - Dél-afrikai Köztársaság 45-24. (Berjozkin: plusz 13, Gátai: plusz 5, Bíró: plusz 3)

A 16 között: Kína-Magyarország 45-25. (Szabados: mínusz 2, Bíró: mínusz 3, Berjozkin: mínusz 5, Gátai: mínusz 10). A kilencedik hely megszerzéséhez három mérkőzést kell megnyerni.