Világsztár a budapesti sí és snowboard fesztiválon

2010.11.12. 20:09

Arthur Longo Világkupa-győztes, olimpikon hódeszkás is Budapestre érkezett pénteken, hogy rajthoz álljon a hétvégén a Felvonulási téren sorra kerülő sí és snowboard fesztiválon.

A francia sportoló a Burn meghívására utazott a magyar fővárosba, és a Monster Energy Budapest Fridge elnevezésű rendezvény helyszínén nyilatkozott az MTI-nek.

"A reptérről egyenesen idejöttem, azt hittem, komoly késésben vagyok – mondta a 22 éves hódeszkás. – Amennyit eddig láttam Budapestből, az nagyon tetszett, a helyiek is szimpatikusak, jól érzem magam, szerintem remek hétvége előtt állok."

Longo hozzátette, nem célja a minél jobb eredmény elérése, szeretne jó hangulatban rajthoz állni és elsősorban a közönséget szórakoztatni. "Nagyon meglepett, hogy milyen fantasztikus pályát építettek fel ide, a város szívébe, úgy gondolom, nagyon jót tesz a sportágnak, ha olyan országokban is rendeznek ehhez hasonló fesztiválokat, ahol kevésbé népszerűek a téli sportok" – fogalmazott a vancouveri játékokon félcsőben 19. helyezett hódeszkás, aki szerint világszínvonalú pálya épült a Felvonulási téren.

Mindezzel egyetértett Liptay Dávid, a négyszeres magyar bajnok snowboardos is, aki elmondta, nagy álma vált valóra azzal, hogy Budapesten, hazai közönség előtt mutathatja be trükkjeit. "Sok országban versenyeztem már, ez a pálya még talán magasabb is, mint azok, amelyeken pályafutásom során csúsztam" – mondta a legsikeresebb magyar hódeszkás.

Liptay azt is elárulta, hogy rajthoz áll a január 14-től 25-ig, a spanyolországi La Molinában sorra kerülő világbajnokságon, amelyen először rendeznek versenyt slopestyle (trükk) kategóriában, és a vb után döntenek arról, hogy ennek a szakágnak lesz-e helye a 2014-es szocsi téli olimpián.