A bronzért mérkőzhet a férfi párbajtőrcsapat

2010.11.13. 14:41

A harmadik helyért léphet pástra az oroszok ellen a magyar férfi párbajtőr-válogatott a párizsi vívó-világbajnokság szombati versenynapján, miután az elődöntőben kikapott az amerikai csapattól.

A Boczkó Gábor, Imre Géza, Somfai Péter, Rédli András összeállítású Európa-bajnok együttes a második asszóban vezetett utoljára, onnantól végig az amerikaiak voltak kedvezőbb helyzetben. Boczkó az ötödikben 8-12-ről még két tusnyit csökkentett a hátrányból (13-15), de közben egy ütközésnél megsérült a bal térde. Fél perc volt még hátra az asszójából, és bár tízperces ápolás után megpróbálta folytatni a küzdelmet, lépni sem bírt. Ellenfele, Bejamin Bratton sportszerűen nem támadta le, így nem változott az eredmény.

Ezután Somfai próbálkozhatott a különbség további faragásával, de kikapott. Aztán Imre akciódús asszóban szintén alulmaradt, közben egy időre állt a mérkőzés, mert a másik páston a franciák legyőzték az oroszokat, és a lelátón felborult a rend. A végén Somfai, illetve a Boczkó helyére beállt - s a vb-n most először szerephez jutott Rédli - sem tudott javítani a helyzeten (38-45).