Cseh triplázott a rövidpályás úszó ob-n

2010.11.13. 23:19

Cseh László remeklése és Bernek Péter országos csúcsa jelentette a második nap fénypontját a százhalombattai rövidpályás úszó országos bajnokságon.

Cseh László három egyéni számban is diadalmaskodott. Ötven pillangón kezdett a Kőbánya SC olimpiai ezüstérmese, majd következett a nagy csata: 200 pillangón az ifjúsági olimpiai aranyérmes Biczó Bencével kellett meccselnie. A rutin és leginkább a fordulók egyértelmű Cseh-sikert eredményeztek, a bajnok csaknem négy tizeddel volt jobb ifjú vetélytársánál. Cseh végül 100 vegyesen is nyert.

Bernek Péter 200 háton megdöntötte Cseh hét éve fennálló rekordját. Az ifjúsági olimpiai bajnok az első magyar úszó, aki felnőtt csúcsot úszott a cáparuhák betiltása után. A nap egyetlen, nem Kőbánya SC-s sikerét Gyurta Dániel aratta a férfiaknál: magabiztosan nyerte a 100 méteres mellúszást.

A hölgyeknél ugyanakkor az összes versenyszámban a Jövő SC klasszisai diadalmaskodtak: Verrasztó Evelyn újabb két elsőséggel eddig vezet az abszolút összetettben, vasárnap dől el, hogy a Csehvel folytatott különversenyben - jelenleg 5-4 Evelynnek - melyikük kerekedik fölül.