Szalay Balázs nem indul a Dakaron

2010.11.16. 16:14

A Szaly Balázs, Bunkoczi László kettős nem indul a 2011-es Dakar-ralin, amelyet január 1. és 16. között ismét Argentínában és Chilében rendeznek meg.

„Minimális létszámmal, nyolcfős csapattal készültünk a Dakarra, de ebben a nehéz gazdasági környezetben képtelenek voltunk összerakni az induláshoz szükséges büdzsét - írta Szalay az MTI-hez eljuttatott közleményében. Az utolsó pillanatig kivártunk, mert bíztunk benne, hogy gyorsabban intéződnek az ügyek és az újonnan érkezett támogatóktól esetleg még az idén befolyik a pénz, de nem történt meg, úgyhogy bár rajta vagyunk a nevezési listán, vissza kellett mondanunk az indulást.”

A költségekkel kapcsolatban Szalay elmondta, a nyolcfős csapat és a járművek nevezési díja 100 ezer euró - mintegy körülbelül 28 millió forint - lett volna.

„Ez azonban még nem minden, hiszen repülőjegyeket kellett volna venni, szállodai szobákat kifizetni, alkatrészeket, gumikat vásárolni, ami azt jelenti, hogy összesen körülbelül 60 millió forintra rúgtak volna a költségek, amit képtelenség volt összegyűjteni” - fogalmazott. Szalay Balázs, aki hét végén elhódította magyar bajnoki címet, a legutóbbi Dakart is kénytelen volt kihagyni.